Arkisto

Mikä on brändi ja miten luomme sen yhdessä?

Brändi ei ole jotain päätettyä. Brändi on tunteita, ajatuksia ja kohtaamisia. Oulun kaupungin brändi on ihmisiä, tapahtumia, tuoksuja, aistimuksia – kaikkea sitä, miksi se tehdäänkin. Konkreettisimmillaan brändi on värejä ja logoja, viestintää ja ehdottomasti myös tekoja. Oulun brändi on oululaisissa, niin kaupungissa asuvissa kuin niissä, jotka tuntevat oululaisuuden sisällään.

Brändi tekee Oulun merkityksellisesti. Se on olemassa meitä kaikki varten. Sen tarkoitus on innostaa ja inspiroida, tuntua omalta ja oivaltavalta. Sen täytyy olla koko Oulun yhteinen, oululaisen näköinen. Siksi kaikkien oululaisten on osallistuttava sen luomiseen.

Oulun brändi ei ole ajantasalla. Se kurkottelee menneisyydestä, vaikka brändin tulisi seisoa tiukasti tässä ajassa ja tavoitella tulevaisuutta. Laajentunut ja väkimääräänsä kasvattanut Oulu aikoo Euroopan vuoden 2026 kulttuuripääkaupungiksi. Uusi brändi tulee siis tarpeeseen. Se ei ole vain logo ja slogan: kuten mainittua, brändi on tekoja, viestejä ja oululaisia ihmisiä ja asioita.

Brändityön ensimmäisessä vaiheessa kerätään tietoa Oulusta, oululaisuudesta ja niistä ydinajatuksista, joista Oulun uudistettu brändi voisi syntyä. Kyselyn vastausten pohjalta hahmotellaan Oulun brändin lähtökohtia  – niitäkin pääset kommentoimaan kesän jälkeen. Kyselyyn vastanneiden kesken arvotaan mahtavia oululaisia palkintoja, ja siihen saavat vastata kaikki, joilla on ajatuksia Oulusta. Lopputuloksena, yhteistyöllä, syntyy koko Oulun uusi brändi: yhtenäinen, puhutteleva ilme ja tyyli viestiä, josta voimme kaikki olla ylpeitä.